Hvad er en klatrebane?

En klatrebane er en lang række af stålwirer spændt ud mellem trætoppene og med aktiviteter/forhindringer i mellem hver trætop. Aktiviteterne er stiger, stubbe, tov, net, balancebomme, rutchebaner, trapezer og meget, meget mere – ikke mindst masser af lange, sjove svævebaner! På hvert træ på banen er der en platform, der fører til den næste aktivitet. Aldersgrænserne herunder er vejledende, men forvent at et yngre barn end det anbefalede har behov for meget hjælp fra en voksen og skal følges 1:1 på bane 1-4. Aldersgrænsen kan fraviges på bane 5, hvis instruktøren vurderer, at barnet har modet og styrken til at være med på banen.

Der er tale om flere baner, og man lander på jorden efter hver bane. Der er derfor ingen risiko for, at man pludselig står på den højeste og sværeste bane uden selv aktivt at have valgt det.

Minibanerne

Her lærer du, hvordan sikkerhedssystemet fungerer, inden du slippes løs i trætoppene. Aktiviteter i knap 1 meters højde. Alle kan være med – også de alleryngste. Når minibanerne ikke er i brug til instruktion, kan de gratis benyttes af alle.

Bane 1 og 2

De letteste baner, hvor de fleste kan være med. Aktiviteter i 3-5 meters højde inkl. svævebaner med længde mellem 25 og 50 meter.
Børn op til 8 år skal som udgangspunkt være i følgeskab med en klatrende voksen på disse baner.
Børn og juniorer op til 11 år skal have gennemført bane 1 eller 2, før bane 3 og 4 kan påbegyndes.

Bane 3 og 4

De mellemsvære baner, hvor aktiviteterne bliver mere udfordrende og krævende end på  bane 1 og 2. Aktiviteterne foregår i 8-11 meters højde med svævebaner over 50 meter lange. Børn op til 8 år skal altid være i følgeskab med en klatrende voksen på disse baner. Alle uanset alder skal gennemføre bane 3 eller 4 før bane 5 kan påbegyndes.

Bane 5

Den sværeste bane, hvor aktiviteterne bliver udfordrende, krævende og vilde. 20 aktiviteter i 13-20 meters højde. Som udgangspunkt skal man være 12 år for at gå på denne bane. Børn yngre end det kan med tilladelse fra instruktøren og i følgeskab med en voksen få lov, hvis bane 3 eller 4 er gennemført uden problemer. 4 svævebaner, heraf en med en længde på over 100 meter! Bane 5 afsluttes med et ”Quick Jump” – frit fald mod jorden, fra 13 meters højde!

Bane 6

Bane 6 er en høj og mellemsvær bane, med få aktiviteter og mange svævebaner i 13-20 meters højde. Som udgangspunkt skal man være 12 år for at gå på denne bane. Børn yngre end det kan med tilladelse fra instruktøren og i følgeskab med en voksen få lov.

Tårnet

Tårnet er oplagt til de, der trænger til en ekstra udfordring. Vælg én af de tre opgange og klatr lodret mod toppen af det 16 meter høje tårn. Nyd udsigten fra toppen, og når du er klar til at komme ned igen? Hop ud over kanten og tag et ”Quick Jump” – frit fald mod jorden.

Tårnet kan tilkøbes til klatrebanerne eller bookes særskilt. En oplagt hurtig aktivitet til polterabend eller firmatur.

 

Bane 6 og tårnet er etableret med tilskud fra LAG Randers-Farvskov og fra ELRO Fonden