Hvad er en klatrebane?

En klatrebane er en lang række af stålwirer, spændt ud mellem trætoppene og med aktiviteter/forhindringer i mellem hver trætop. Aktiviteterne er stiger, stubbe, tov, net, balancebomme, rutchebaner, trapezer og meget, meget mere – ikke mindst masser af lange, sjove svævebaner! På hvert træ på banen er der en platform, der fører til den næste aktivitet. Aldersgrænserne herunder er vejledende, men forvent at et yngre barn end det anbefalede har behov for meget hjælp fra en voksen og skal følges 1:1 på grøn bane og blå bane. Aldersgrænsen kan fraviges på rød bane, hvis instruktøren vurderer, at barnet har modet og styrken til at være med på banen.

Der er tale om flere baner, og man lander på jorden efter hver bane. Der er derfor ingen risiko for, at man pludselig står på den røde bane uden selv aktivt at have valgt det.

Minibanerne

Her lærer du hvordan sikkerhedssystemet fungerer, inden du slippes løs i trætoppene. Aktiviteter i knap 1 meters højde. Alle kan være med, også de alleryngste. Når minibanerne ikke er i brug til instruktion, kan de gratis benyttes af alle.

Bane 1 og 2

De letteste baner, hvor de fleste kan være med. Aktiviteter i 3-5 meters højde inkl. svævebaner med længde mellem 25 og 50 meter.
Børn op til 8 år skal som udgangspunkt være i følgeskab med en klatrende voksen på denne bane.
Børn og juniorer op til 11 år skal have gennemført bane 1 eller 2, før bane 3 og 4 kan påbegyndes.

Bane 3 og 4

De mellemsvære baner, hvor aktiviteterne bliver mere udfordrende og krævende end på grøn bane. Aktiviteterne foregår i 7-8 meters højde med svævebaner over 50 meter lange. Børn op til 8 år skal altid være i følgeskab med en klatrende voksen på disse baner samt have tilladelse fra instruktøren. Alle uanset alder skal gennemføre bane 3 eller 4 før bane 5 kan påbegyndes.

Bane 5

Den sværeste bane, hvor aktiviteterne bliver udfordrende, krævende og vilde. 22 aktiviteter i 12-20 meters højde. Som udgangspunkt skal man være 12 år for at gå på denne bane. Børn yngre end det kan med tilladelse fra instruktøren og i følgeskab med en voksen få lov, hvis blå bane er gennemført uden problemer. 6 svævebaner, heraf en med en længde på over 100 meter! Rød banes afsluttende aktivitet er en ”Quick Jump” – frit fald mod jorden, fra 13 meters højde!

Bane 6

Bane 6 er en høj og mellemsvær bane, med få aktiviteter og mange svævebaner. Aktiviteterne er i 8-15 meters højde. Som udgangspunkt skal man være 12 år for at gå på denne bane. Børn yngre end det kan med tilladelse fra instruktøren og i følgeskab med en voksen få lov.

Tårnet

Bane 6 og tårnet er etableret med tilskud fra LAG Randers-Farvskov og fra ELRO Fonden